Dobrzyca

VIII konkurs kulinarny NASZE DZIEDZICTWO KULINARNE „SMAKI REGIONÓW POŁUDNIOWEJ WIELKOPOLSKI”

W VIII konkursie kulinarnym udział wzięło 22 kół i stowarzyszeń z powiatu pleszewskiego, ostrzeszowskiego, konińskiego i krotoszyńskiego. Na stołach królowały potrawy kuchni wielkopolskiej, m.in. : swojski garnek, zupa shitaki, chleb swojski ze skwarkami i ogórkiem, czernina, zupa pieczarkowa.

Komisja w składzie: Farida Leśniewska, Małgorzata Pawłowska, Elżbieta Prusak, Sławomira Malinowska wraz z przewodniczącą Cecylią Orlicką dokonała oceny potraw i przyznała następujące miejsca:

I miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Kuźni za przygotowanie śniadania na polanie: miodu z mniszka, bułki z  masłem, białego sera i mleka oraz rolady drobiowej, ciemnego chleba i kawy zbożowej

II miejsce – egzekwio Koło Gospodyń Wiejskich w Sośnicy za chłodnik, roladę szpinakową z łososiem i chleb swojski z masłem swojskim oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Dobrzycy za roladę szpinakową z łososiem

III miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Fabianowie za pulpety w sosie koperkowym.

Wszystkie koła i stowarzyszenia biorące udział w konkursie otrzymały nagrody oraz pamiątkowe dyplomy.

Kategorie

październik 2022
P W Ś C P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archiwum

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.