W tegorocznym konkursie kulinarnym Nasze Dziedzictwo Kulinarne „Smaki Regionów Południowej Wielkopolski” udział wzięło 16 kół, z powiatu krotoszyńskiego, pleszewskiego i jarocińskiego. Znów można było spróbować tradycyjnej kuchni wielkopolskiej, m.in. żurku, czerniny, szarych klusek czy karkówki. Pięciu jurorów, z panem Zygmuntem Jaworskim na czele, dokonało następującej oceny potraw:
I miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Sośniczce za pierogi ruskie oraz z kapustą i grzybami
II – miejsce – KGW Sośnica za łososia w galarecie z sosem czosnkowym i chleb pszenny
III miejsce egzekwio : Polski Związek Emerytów Rencistów i Inwalidów Koło nr 1 w Dobrzycy za roladę szpinakową oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Dobrzycy za roladki ze szpinakiem.
W tym roku została również przyznana nagroda Burmistrza Gminy Dobrzyca za najładniejszy wystrój stoiska, która przypadła panią z Koła Gospodyń Wiejskich w Marszewie.