Dobrzyca

Nasze Dziedzictwo Kulinarne „Smaki Regionów Południowej Wielkopolski”

VI konkurs kulinarny Nasze Dziedzictwo Kulinarne „Smaki Regionów Południowej Wielkopolski” już za nami. W tegorocznej edycji konkursu udział wzięło 14 kół i stowarzyszeń z powiatu: pleszewskiego, jarocińskiego, ostrzeszowskiego i krotoszyńskiego.

Czteroosobowa komisja konkursowa w składzie: Zygmunt Jaworski – przewodniczący Gminnego Związku Rolników Kółek i Organizacji Rolniczych w Dobrzycy i jednocześnie przewodniczący jury oraz członkowie: Agnieszka Balcer z Urzędu Miejskiego Gminy Dobrzyca, Małgorzata Pawłowska z Banku Spółdzielczego w Dobrzycy i Honorata Dmyterko z Wieści Rolniczych, oceniło 14 potraw i przyznało nagrody:

I miejsce –  zdobyło Koło Gospodyń Wiejskich w Sośnicy  za zupę grzybową z fasolą i chleb ziarnisty

II miejsce egzekwio otrzymało:  Koło Gospodyń Wiejskich w Fabianowie za roladki drobiowe ze szpinakiem oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Izbicznie za roladki z nadzieniem cebulowo – pomidorowym.

Jury przyznało również dwa wyróżnienia, które otrzymali: Środowiskowy Dom Samopomocy w Fabianowie za ślepe ryby z myrdyrdą oraz Koło Gospodyń Wiejskich  w Mąkoszycach za zupę serowo – pieczarkową i bułeczki drożdżowe.

Każde koło i stowarzyszenie biorące udział w konkursie otrzymało dyplom i nagrodę, którą ufundował Bank Spółdzielczy w Dobrzycy.

marzec 2023
P W Ś C P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archiwum

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.